De verhuizing!

De verhuizing!

geplaatst in: Blog, Persoonlijk | 0

Zoveel veranderingen, zoveel te vertellen. Jeetje, waar moet ik beginnen? Is de verhuizing naar ons nieuwe huisje een goede start?


Hola! Zo dat is een tijd geleden! Ja, ik weet het.. ik schaam me diep. Ben zo lang met van alles en nog wat bezig geweest dat ik niet eens een blogje online kon plaatsen. Maar maak je niet druk, karma heeft al toegeslagen. Je wilt niet weten hoeveel moeite ik moest doen om te kunnen inloggen.. (damn those passwords!)

Life is a rollercoaster

God, wat kan er toch veel veranderen in een jaar! Gelukkig geen super rare dingen hoor, we mogen tenslotte dankbaar zijn dat we met z’n allen nog gezond en gelukkig zijn. Toch stond het leven van Jeroen en ik op z’n kop deze laatste maanden. Veel mensen wisten al dat wij op zoek waren naar een nieuw huisje, dus het was geen groot nieuws dat we gingen verhuizen. Toch moesten wijzelf wel even slikken, zeker omdat wij het nieuws kregen de dag na onze vakantie naar Madeira.

Het bloemeneiland

Jeroen en ik hadden expres een korte vakantie genomen deze zomer zodat we misschien later dit jaar nog groter konden uitpakken. We wilden lekker een weekje richting een zonnig oord en het liefst nog in een redelijk budget. Dat is Madeira geworden. Voor wie het niet kent: Madeira hoort officieel bij Portugal en ligt in de oceaan nog een stuk voor de Canarische Eilanden. Vanwege het klimaat is het altijd lente op Madeira en heb je afgezien wat wind en regen een prettig zonnetje om de hele dag in te vertoeven. De heenreis was verschrikkelijk (dit verhaal vertel ik je nog wel een andere keer), maar het verblijf zelf was helemaal top! Ik denk dat ik serieus waar nog nooit zo’n mooie hotelkamer heb gehad. Groooot man, niet normaal! Het bed was ook zo groot dat ik Jeroen pas aan het einde van de week erin terug vond. Zei ik ook al dat het hotel een infinity pool had? Okay, je snapt me inmiddels wel. Het was een lekker rustige vakantie.

Dikke vette pech..

Een weekje voordat we naar Madeira vertrokken, hadden we een bezichtiging in een leuk huisje. Voor onze vakantie moesten we zorgen dat de verhuurmakelaar al onze papieren kreeg. Gelukkig ging het om een renovatieproject van een complex waarbij meerdere huizen gevuld moesten worden en was de kans op een huis aardig groot. Maar door de grote opkomst bij de openbare bezichtiging wisten we dat het er om zou spannen. Precies in onze vakantieweek zouden er mensen uitgenodigd worden en werden er huizen toegekend. Je moest dus alles compleet en snel kunnen aanleveren en dan maakte je veel kans. Wij baalden, omdat we ten eerste niet alle documenten compleet hadden maar zeker ook omdat we op Madeira zaten. Dan kan je natuurlijk niet zomaar even terug gaan.

..Of toch niet?

Tijdens de vakantie hadden we nog kort mailcontact met de verhuurmakelaar waaruit bleek dat we maandag na onze vakantie (zondag zouden we in NL terugkeren) nog het laatste document konden doorsturen. Zo gezegd, zo gedaan, en zo is het uiteindelijk nog gelukt om alles aan te leveren. Jeroen en ik waren beiden nog een dagje vrij en de verhuurmakelaar gaf aan een afspraak met ons te willen. Ik trok mijn stoute schoenen aan en zei dat we diezelfde middag nog konden. Waarop we het antwoord kregen of we het binnen 45 minuten konden halen? Ja hoor! Toen we eenmaal in de modelwoning waren, bleek er nog een aantal woningen beschikbaar te zijn en mochten wij onze keuze maken. Zo zit je dus de ene dag in het vliegtuig terug naar NL en begint de andere dag de hectiek rondom een verhuizing!

Fast forward

Inmiddels wonen we zo’n twee maandjes in het nieuwe huis en hebben we het ontzettend naar onze zin. Zoals alle verhuizingen kost het veel tijd, geld en energie, maar moet zeggen dat het me hier nog aardig meegevallen is. Ja, we waren compleet uitgeput aangezien we beiden fulltime hebben doorgewerkt, maar het was in een rap tempo geregeld allemaal. Het scheelt veel als het om een gerenoveerde huis gaat. Je hoeft niet andermans troep te restaureren. Er moeten nog een aantal dingen gebeuren, maar dat blijf je altijd houden. Ook is de nieuwe omgeving even wennen. Ik heb vaak mijn liefde geuit voor Den Haag, heb er 5 jaar met plezier gewoond. Jeroen is zelfs opgegroeid in deze stad. Toch konden we deze kans niet laten liggen en zijn we gaan wonen in Naaldwijk. Het nieuwe huis is perfect voor ons op dit moment en ach die Westlanders zijn nog best aardig.

Ander groot nieuws naast onze emigratie naar het Westland: Jeroen heeft een nieuwe baan bij zijn oude werkgever gekregen. Bob en Soof zijn kroeliger dan ooit en komen gezellig op schoot liggen. Plus krijgen we zeer binnenkort gezinsuitbreiding! Volgende keer dus meer 😉

Liefs,
Bianca

Laat een reactie achter