Filmrecensie: Me Before You

geplaatst in: Films, Recensies | 0

Eerder dit jaar las ik het mooie boek Voor jou. Kort daarna kwam ik erachter dat een boekverfilming zou volgen. Toen Emilia Clarke (Khaleesi in Game of Thrones ♥) in de trailer voorbij kwam, wist ik dat ik deze film moest zien! Vorige week was het zover en bekeek ik de film Me Before You in de bioscoop.

Me Before You

Vaak vind je de liefde waar je haar niet verwacht, soms brengt het je naar een plek waar je nooit had gedacht te zullen gaan…

Louisa ‘Lou’ Clark (Clarke) woont in een afgelegen dorpje op het Engelse platteland. Zonder duidelijke richting in haar leven, hopt de eigenzinnige en creatieve 26-jarige van baan naar baan, voornamelijk om het hoofd boven water te houden.

Haar vrolijke voorkomen wordt op de proef gesteld, wanneer ze weer eens switched van baan. Ze wordt ingehuurd om de zorg op zich te nemen van Will Traynor (Claflin), een welgestelde jonge bankier wiens leven na een ongeluk compleet is veranderd. Hij was een echte avonturier, maar zijn handicap heeft hem cynisch gemaakt en zijn levenslust is verdwenen. Lou is vastberaden hem ervan te overtuigen dat het leven zeker nog zin heeft. Samen brengen ze veel tijd door en langzaamaan merken ze dat, door al hun belevenissen, zowel hun leven als hart een richting heeft gekozen, waarvan ze beiden niet wisten dat deze bestond.

Me Before You is gebaseerd op het succesvolle boek ‘Voor Jou’ van Jojo Moyes. Emilia Clarke (Game of Thrones) en Sam Claflin (The Hunger Games series) spelen de hoofdrollen in dit regie debuut van Thea Sharrock.

Jaar van uitgave:  2016
Tijdsduur:  110 minuten
Genre:  Drama, Romantiek
Regisseur:  Thea Sharrock
Cast:  Emilia Clark, Sam Claflin, Matthew Lewis

Tranentrekker

Zoals ik schreef was ik al enthousiast over de film toen ik de trailer zag. Toen ik vorige week opeens een dagje voor mezelf had, besloot ik om eens lekker een ‘vrouwenavondje’ van te maken en een bioscoop te bezoeken. Tot mijn vreugd draaide ook Me Before You dus de keuze was snel gevallen. Dat het een vrouwenavond zou worden was gelijk duidelijk; nadat de controleur mijn kaartje scheurde vroeg hij of ik wel zakdoekjes bij had. Uh wat? Ik kon niet anders dan stoer zijn en zeggen dat ik me wel zou redden haha. En eerlijk gezegd heb ik ze ook niet nodig gehad! Yeeey for me! Maar ik speelde natuurlijk wel vals aangezien ik het boek al gelezen heb. En tijdens het lezen van dat boek had ik echt niet genoeg aan wat zakdoekjes hoor… De rest van de zaal had er wat meer moeite mee. Dat was ook geheel terecht. Vanaf het filmdoek raakt Me Before You je net zo hard!

Trouw aan het boek?

O wat heb ik toen gesnotterd om Lou en Will, happy en sad tears! En tijdens de film zou je haast weer verder gaan. Sam Claflin en Emilia Clarke zetten deze rollen geweldig neer, vooral Clarke is gewoon perfect. Zij is precies zoals je de quirky Lou had voorgesteld. Die bijenmaillot staat haar prachtig 😀 Aan Claflin moest ik wel even wennen. Naar mijn idee vond ik hem net ietsjes te knap, zeker in de conditie van Will, maar ja het blijft een film he. Zeer knap hoe hij zo’n heftig karakter kan spelen. En met Clarke en Claflin samen vliegen de vonken in de rond. De verhaallijn blijft erg trouw aan het originele boek. Schrijfster Jojo Moyes heeft zich dan ook ingezet voor de screenplay. Soms zijn veranderingen nodig om een verhaal naar beeld te vertalen, maar dit is hier niet nodig. Het grootste pluspunt bij de film Me Before You zit hem in de cast. De sympathieke en volle karakters zijn ook in de filmversie perfect uitgekomen.

 

Favoriete scène: De verjaardag van Lou. Niet alleen haar familie en haar vriendje Patrick zijn er, Will Traynor komt ook op uitnodiging langs. En om je vriendin een volwassen man te zien voeren, dat viel vriendje Patrick (Matthew Lewis) toch zwaar. Heb me kapot gelachen om zijn gezicht! Vooral later toen Will tegen hem zei dat Lou zulke lekkere wasbeurten geeft 😆

 

Me Before You was al lekker als boek, maar als film is het bijna nog beter! Een zakdoekje in de buurt is handig aangezien er veel happy en sad tears zullen vallen. Sam Claflin en Emilia Clarke zetten de hoofdpersonen perfect neer. En laten we eerlijk zijn, zo’n bijenmaillot is toch gewoon tof!


Mijn oordeel: 8/10

Laat een reactie achter