Mijn doelen in 2016

geplaatst in: Persoonlijk | 0

2015 is bijna voorbij, een mooie tijd om terug te blikken maar ook om verder te kijken in de toekomst. Want wat heeft 2016 in petto voor mij? Ik ben geen zweverige dame, maar toch geloof ik sterk in zelfvertrouwen en mindfulness. In het nieuwe jaar zet ik een aantal doelen vast voor mezelf om mentaal sterker te worden.

Doel numero uno: bloggen

biebjesblog-doelen-2016-blog

In 2016 wil ik (nee, ga ik!) vaker bloggen.

Ik heb al vaker geschreven dat ik niet zo van de regelmaat ben. Discipline heb ik heus wel hoor, maar mijn interesse vliegt nog wel eens rond. Soms zit ik wekenlang non-stop in de boeken, dan heb ik weer een nieuwe serie om te bingewatchen en zo ben ik weer een hele avond aan het simmen in The Sims. Een ding is zeker, ik doe alles met een duidelijke overgave. Iets wat ik gerust ook kan hebben bij een reep chocolade haha. Maar de bevlieging is altijd tot dat ik weer een andere boeg vind om het daar overheen te gooien.

Bloggen vind ik ontzettend leuk. Met name de combinatie tussen schrijven en webbeheer bevalt mij erg. Voorheen (en nog steeds wel een beetje) deed ik dit altijd voor mijn werkgever. Je begrijpt wel dat de inspiratie hiervoor weleens opraakt. Sowieso merkte ik dat het moeilijker schrijven werd, mijn hart stond er tenslotte niet achter. Mijn eigen blog is een blessing wat dat betreft. Ik ben mijn eigen baas en hoofdredacteur. Alles wat je hier ziet en leest, is van mij en komt voort uit mijn visie. What’s not to love?

En nu komt het stukje regelmaat dus. In 2016 wil ik (nee, ga ik!) vaker bloggen. Natuurlijk zullen de boekrecensies blijven langskomen, maar mijn doel is om mijn leven wat meer door te trekken op Biebje’s Blog. Don’t worry… Ik zal je niet vervelen met saaie hersenspinsels noch met instagram perfecte plogs. Ik ben van plan eerlijk en transparant te gaan bloggen.

Hardlopen (of in ieder geval harder lopen 😉 )

biebjesblog-doelen-2016-hardlopen

Mijn tweede doel in 2016 is om hardlopen weer in mijn leven te brengen én houden!

Om mentaal sterk te zijn, moet je ook een sterk lichaam hebben. En eerlijk gezegd is het op dit moment niet van toepassing bij mij. En dat vind ik erg jammer.

Een van de oorzaken is toch wel wat lichamelijke tegenslagen zoals astma. Twee jaar terug betekende dit voor mij doodvermoeide dagen. Ik stapte op de fiets en ik was moe. Ik ging stukje lopen en ik was moe. Poe, zelfs van slapen werd ik moe. Je snapt het idee… Na bloedtesten, longtesten en een slaaptest kwam eigenlijk alleen allergische astma aan het licht. Blijkbaar krijgen mijn longen niet het optimale uit zuurstof en moet mijn lichaam daarvoor compenseren, ergo de vermoeidheid.

Gelukkig is dit beeld al 180 graden veranderd. Sinds dat ik bij mijn huidige werkgever werk, ben ik weer fysiek aan het werk i.p.v. alleen maar op kantoor achter een scherm zitten. Mijn benen zijn sterker en de vermoeidheid komt pas na een lange dag werken (logisch, duh!). So far so good denk je dan. Toch is de band met mijn lichaam beschadigd, ik ben volgens mij zwaarder dan ooit en het vertrouwen is niet meer wat het geweest is.

Jaren geleden stortte ik mezelf in hardlopen als hobby. Een aantal maanden lang trainde ik 3x per week. Gewoon zomaar, om ook conditie op te bouwen, maar vooral om te kijken of ik de piepende astma uit mijn jeugd kon overwinnen. En ja dat kon! Hoe klein de overwinning ook klinkt, het is mij destijds gelukt om een klein halfuur aaneen te rennen.

Helaas is het hardlopen toen weer verwaterd (iets met tijdelijke interesses he..) en ben ik nooit meer in die flow gekomen. Mijn tweede doel in 2016 is om hardlopen weer in mijn leven te brengen én houden! Dit keer ga ik wel wat concreters aanpakken. Ik zet mezelf voor een challenge. Om mijn twee doelen bij elkaar te brengen, blog ik later over deze challenge en mijn bevindingen over de waarschijnlijk stroeve start 😉

Wish me luck!
X, Bianca

Laat een reactie achter